Тел. 097-567-32-66, 

Організація харчування дітей у садочку

У закладі  створена нормативна база з питання організації харчування: банк даних  дітей пільгових категорій; накази з організації   харчування; створено раду з харчування,  бракеражну комісію. Питання  щодо  харчування   дітей заслуховуються  на  засіданнях Ради  закладу, Ради харчування ,  виробничих нарадах , батьківських зборах.  

Важливу роль в організації раціонального та безпечного  харчування відіграє  належна  матеріально-технічна  база  харчоблоку. Харчоблок забезпечений  холодною та  гарячою  водою, фільтром очистки питної води,  витяжною вентиляцією, вимірювальними засобами, дезінфікуючими  та  мийними  засобами. Щорічно проводиться робота щодо заміни та придбання нового  технологічного обладнання. Кухонний  посуд в наявності та використовується за призначенням.. Все обладнання харчоблоку марковане, холодильного  обладнання  достатньо.

Харчоблок забезпечений працівниками у повній мірі. Всі  працівники  ознайомлені  з інструкцією  з організації харчування в ЗДО та інструкцією з охорони праці,  забезпечені спецодягом та предметами  особистої гігієни. Щоденно працівники харчоблоку оглядаються на  гнійничкові захворювання. Всі працівники згідно термінів проходять  медичний  огляд та отримують допуск  до роботи. Медична сестра з дієтичного харчування  щоденно відбирає добові  проби страв, які зберігаються в спеціальній тарі в холодильнику. Усе холодильне обладнання забезпечене термометрами для щоденного  контролю  температури у ньому з відміткою у спеціальному журналі. Медичною сестрою ведеться  вся необхідна  документація з контролю за  харчуванням. У закладі постійно проводяться заходи щодо покращення   харчування дітей (щомісячний  аналіз виконання норм харчування, подача    інформації у відділ освіти райдержадміністрації). 

У закладі  приділяється  велика увага вихованню культурно-гігієнічних навичок під час вживання їжі, проводяться бесіди та консультації для батьків  щодо  харчування  дітей вдома у вихідні та святкові дні.

Аналізуючи стан харчування дітей в закладі, можна зробити  висновок , що рівень організації  харчування відповідає нормативним вимогам. Пріоритетними напрямами роботи в закладі  залишаються: – проведення постійного контролю за  харчуванням  дітей; – аналіз норм харчування, забезпечення збалансованості раціону та  калорійності;  – збільшення кількості свіжих фруктів, соків, сиру у харчуванні дітей  протягом року; – проведення інформування батьків про стан харчування дітей у закладі.